Wat was jouw Elfstedenmoment?

De voorbereidingen voor een scheurkalender 2019 die geheel over de Elfstedentocht gaat zijn in voorbereiding. Op de kalender worden uiteraard de historische momenten van de Tocht der Tochten in beeld gebracht: de winnaars, de drama’s, de toerrijders, de uitgebreide bibliotheek over de Tocht, documenten, stempelkaarten, koninklijk huis en de tocht, en allerlei andere zaken die met het beroemdste sportevenement van Nederland te maken hebben.

Maar er worden ook 200 pagina’s gereserveerd door jouw Elfstedenmoment. Dat kan natuurlijk een schaatsmoment uit de tocht zijn, maar ook een belevenis op de wal of een bijzondere foto die je hebt gemaakt.
Wil je op jouw geboortedatum op de kalender staan, stuur dan de volgende gegevens voorzien van een foto in Elfstedensfeer aan:

rob.vanvuure@kpnmail.nl.

De volgende gegevens zijn nodig:
– Naam en woonplaats
– geboortedatum
– korte beschrijving van HET Elfstedenmoment dat het meeste indruk op jou heeft gemaakt
– foto gerelateerd aan de tocht ingescand om minimaal 300dpi .jpeg.

De foto wordt vrij van rechten beschikbaar gesteld.

Bij een hoger aantal dan 200 inzendingen wordt een selectie gemaakt.

De kalender wordt samengesteld door Ron Couwenhoven, oud-journalist van De Telegraaf en schrijver van diverse Elfstedenboeken, en Rob van Vuure, voorheen hoofdredacteur van Panorama, in samenwerking met het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen.

Deze kalender zal in oktober 2018 worden gepubliceerd.

De deelnemers aan de eerste tocht in 1909
Valpartij Reinier Paping in 1963

Stempelkaart Evert van Benthem 1986

Eén antwoord op “Wat was jouw Elfstedenmoment?”

  1. Ik hoop dat er in ieder geval nog 1 x een echte elfstedentocht geschaatst ken worden ,ik schaats hem waarschijnlijk niet maar gun t andere ook een keer.
    Het is de n zo’n bijzonder moment dat s’nachts uit de drukke hal naar buiten gaat naar t startpunt ,en dan na veel training ken je eindelijk t ijs op en beginnen aan die 200 km die ver vooruit legt en je weet dat je in elk dorp wordt toe gejuich
    En dan eindelijk kom je s’avond binnen en weet dat je t kruis verdient heb je hebt ervoor geknokt en gezweet en geploeter
    Maar een paar weken daarna krijg je post en daar zit je kruisje in ,en t laatste je gaat t kruisje inlijsten en de trots blijft jij hebt hem gehaald de complete afstand afgelegd
    FANTASTISCH MIJN KRUISJE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.