Voorstel nieuwe start en ledenbeleid aangenomen

Op de Algemene ledenvergadering van de vereniging De Friesche Elf Steden is het nieuwe start en ledenbeleid voorstel na stemming aangenomen. Er waren maar enkele tegenstemmers. Dit houdt in dat alle leden vanaf de winter 2015/2016 kunnen starten. Tot en met deze winter geldt dan nog dat de ene helft van de leden met startkans mag starten en de andere helft is uitgeloot.

IMG_3208

Het voorstel is uitgebreid behandeld en de voor en nadelen besproken. Ook kregen de leden de gelegenheid om vragen te stellen. Belangrijke punten zijn het aanpassen van de route. Er komt een tweede route door Sneek. Ook krijgen alle schaatsers een hesje om zwartrijden tegen te gaan. Dit is een uit vlaggendoek gefabriceerd hesje in meerdere maten wat makkelijk over de kleding gedaan kan worden en geen thermische waarde heeft.

Ook komen er meer startgroepen, een alternatieve startlocatie in geval het van Harinxmakanaal niet is over te steken en een  andere opzet stempelposten. Ook kan er vanaf de volgende winter gestart worden vanuit de nieuw te bouwen Elfstedenhal.

Duidelijk is dat nog niet alles is opgelost maar daar gaat aan gewerkt worden nu het voorstel is aangenomen.

Klik hier voor verslag NOS.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.