‘Elfstedentochten: Herinneringen van deelnemers uit Hoogmade en Woubrugge’

Op 9 december – na afloop van de ledenvergadering van de IJsvereniging Hoogmade – overhandigt Ben Beukenholdt, voorzitter van de Historische Vereniging O.C. van Hemessen de eerste exemplaren van het boekje ‘Elfstedentochten: herinneringen van deelnemers uit Hoogmade en Woubrugge’ aan Jan Hoogeveen (Hoogmade) en Co van Weeghel-van Woerden (Woubrugge). Zij reden de Elfstedentocht in respectievelijk 1954 en 1956.

De (voorlopig) laatste Elfstedentocht werd verreden in 1997, daarvoor in ’54, ’56, ’63, ’85 en ’86. Uiteraard reden uit Hoogmade en Woubrugge diverse schaatsrijders en –sters mee. Frans Witteman uit Hoogmade heeft alles op een rijtje gezet, en het resultaat is een interessant boekje, met veel verhalen, herinneringen en overzichten van deelnemers uit Hoogmade en Woubrugge aan de diverse Elfstedentochten. Uiteraard met foto’s en krantenartikelen, en met een voorwoord van de laatste winnaar, Henk Angenent.

Het boekje (van circa 40 pagina’s met 18 foto’s) kost slechts € 6,00. Een leuk cadeautje voor onder de kerstboom.
Wilt u een exemplaar bestellen? Dat kan! Het boekje is vanaf 10 december beschikbaar: in Hoogmade bij Frans Witteman (071-5012382), en in Woubrugge bij Thea Kok (0172-518585). Ook is het op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur te koop bij Museum O.C. van Hemessen, aan de Dr. Lothlaan te Woubrugge.

Bron: Nieuws uit de regio Kaag en Braassem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.