De laatste tocht

Theatervoorstelling De Laatste Tocht brengt een ode aan de Tocht van ’97 met alle hoofdrolspelers. De makers zijn op zoek naar unieke foto’s en videobeelden. Op 4 januari 1997 vond de vijftiende en voorlopig laatste Elfstedentocht plaats. De iconische schaatswedstrijd legde het land voor een dag stil, massaal stonden we langs de route of volgden de tocht op televisie. Vijfentwintig jaar later brengen bekende en onbekende hoofdrolspelers in De Laatste Tocht een sportief, muzikaal en literair eerbetoon aan de mooiste en zwaarste sportwedstrijd van Nederland. Een theatervoorstelling over een legendarische tocht waarin drama en euforie hand in hand gaan.

Evert ten Napel neemt het publiek mee terug naar die bewuste 4 januari. Winnaars Henk Angenent en Klasina Seinstra vertellen over hun buitengewone prestatie van die dag. Daarnaast komen bijzondere, nog onbekende verhalen van deelnemers en ooggetuigen vanaf de kant aan bod.

We kijken terug, maar zeker ook vooruit: weerman Piet Paulusma vertelt of er ooit nog een Elfstedentocht zal komen. Voorzitter van De Vereniging Friesche Elf Steden Wiebe Wieling (denkt van wel en) deelt zijn vergezicht van die volgende Elfstedentocht.

Roelof de Vries (NPO Radio1) en Roelof de Vries (Omrop Fryslân) nemen de presentatie voor hun rekening. Wiebe Kaspers (Fryske pianist, sjonger en multy-ynstrumintalist út Ljouwert) zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting.

OPROEP
Een belangrijke plaats in de voorstelling wordt ingeruimd voor (nog) onbekend foto- en videomateriaal. Heeft u videobeelden, foto’s of heeft u een andere tip? Laat het weten op www.delaatstetocht.nl.

Ried, wedstrijd 1997. Foto: Petra Smid

2 antwoorden naar “De laatste tocht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.