Algemene ledenvergadering Vereniging De Friesche Elf Steden 8 december 2018

Op 8 december 2018 is weer de Algemene ledenvergadering Vereniging De Friesche Elf Steden 8 december 2018 gehouden in het WTC te Leeuwarden.

Na de gebruikelijke zaken zoals notulen, jaarstukken, financiën en rondvraag was er nog een ontwikkeling waar ijsmeester Sijtse Prins een uitgebreide uitleg over gaf: de IJsmeetapp. Lees verder Algemene ledenvergadering Vereniging De Friesche Elf Steden 8 december 2018

Kunstwerk op de finish van de Elfstedentocht voor de zomer van 2019 gerealiseerd

Het kunstwerk wat geplaatst wordt op de finish van de Elfstedentocht op de Bonkevaart wordt door allerlei regelgeving en vergunningen uitgesteld. De bedoeling is nu dat dit voor de zomer van 2019 geplaatst wordt. Hieronder ziet u foto’s van het ontwerp van zowel overdag als in donker. Hier is ook mooi de weerspiegeling in het water zichtbaar waardoor het weer een volledig Elfstedenkruisje wordt.

Sil it noch heve? Stuur je herinnering aan de Elfstedentocht

Oproep van de Leeuwarder Courant:

Op 9 februari volgend jaar is het 22 jaar, 1 maand en 3 dagen geleden dat er voor het laatst een Elfstedentocht werd geschaatst. Wordt het record van 1985 verbroken toen op 21 februari er een vervolg kon worden gegeven aan de 12de Elfstedentocht, die van 18 januari 1963.Tot aan 9 februari 2019 vraagt de Leeuwarder Courant zich elke zaterdag af: Sil It Noch Heve?

Klik hier voor de link en het formulier

 

Elfstedenbrief

Bij alle leden is op 17 november weer de jaarlijkse ledenbrief op de deurmat gevallen. Behalve de ledenbrief zit er ook de uitnodiging bij voor de jaarlijkse ledenvergadering. (uitsluitend voor leden en alleen toegang met geldige ledenpas) Deze is weer in het WTC Hotel te Leeuwarden op 8 december. En met dit jaar wel een heel bijzondere spreker namelijk Maarten van der Weijden. De man die bijna de hele Elfstedentocht zwemmend heeft afgelegd. Ook wordt het startnummer vermeld en daarmee is via deze link de starttijd te achterhalen.

 

 

Hoe een Elfstedenspandoek na 21 jaar nog steeds beroering brengt

Ze was nog geen half jaar oud toen de Elfstedentocht in 1997 verreden werd. Maar Hanneke Jorritsma uit Burgum ging zondag maar al te graag op de foto met een bekend spandoek van toen.

Het witte doek met daarop in rode letters ‘Bedankt Friesland’ lag thuis bij Willem Nell uit Maasland. Hij hield het in 1997 omhoog terwijl hij onder het bruggetje van Bartlehiem doorreed. Er werden foto’s gemaakt, Kees Jansma interviewde hem en het plaatje kreeg grote bekendheid.

Klik hier voor het hele artikel