Wat zijn uw herinneringen aan de laatste Elfstedentocht?

Het AD is op zoek naar verhalen over de Elfstedentocht voor en boek dat AD gaat maken over de laatste Elfstedentocht 25 jaar geleden. Hieronder staat de oproep:

Herinnert u zich deze nog: de Elfstedentocht van 1997, misschien wel de allerlaatste ooit? Reed u mee? Of anders uw opa, oma, vader, moeder, broer of zus misschien, en heeft u bijzondere herinneringen aan die tocht? Deel het met ons. Dan krijgt uw verhaal mogelijk een plek in een boek dat het AD maakt over de tocht van bijna 25 jaar geleden. Reageren? oproep@ad.nl

 

Nieuwe aflevering van de Elfstedenpodcast! Met Klaas Schaap (1929) ‘Mijn ogen waren klonten geworden’

Dit was een hele bijzondere om te maken. Klaas Schaap is een kranig baasje van 92 jaar. In de hal prijkt meteen zijn grootste trots: vijf ingelijste Elfstedenkruisjes. Mét die van de Hel van 1963.

Ik word in een zetel gezet met een bak koffie als Klaas aan zijn verhaal begint. Hij kijkt er vaak verbaasd bij, wat hem allemaal is overkomen in zijn sportieve levensloop. Hoe hij ‘per ongeluk’ wedstrijdschaatser werd omdat hij nou eenmaal verschrikkelijk hard op natuurijs kon doorbeuken en hoe hij tijdens de elfstedentocht van 1963 als anonieme schaatser op de voorpagina van de Friese koerier belandde.

Wat hij allemaal in dat Friese poollandschap meemaakte, weet hij nog als de dag van gisteren. ‘Onderweg kwam je geen sterveling tegen…’

Luister de podcast in je podcastapps!

Spotify

Apple Podcasts

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Haak Chicory Equipment en Boomsma Distilleerderij. Én door jullie, petje.af leden en donateurs! Dankjewel.

Sportieve groet, Jessica

https://petje.af/elfstedenpodcast